Op kaasboerderij ‘De Houdycker’ wonen en werken Matthijs en Maaike. Samen met vader Leendert de Wit dragen ze in het Groene Hart van Holland zorg voor 100 roodbonte koeien. Matthijs en Maaike zijn alweer de derde generatie De Wit die sinds 1957 de boerderij beheren. De koeien zijn een kruising van MRIJ met Red Holstein, en dit levert prima melkbestanddelen voor de bereiding van de blauwaderkaas.

Koeien horen in de wei, dat is het motto, en daarvoor is 40 ha frisgroen polderweiland beschikbaar. De vrije en ruime beweiding komt duidelijk tot uiting in dit bijzonder heerlijk smakende en verfijnde kaasproduct. De melk van de eigen koeien wordt een aantal dagen per week verwerkt tot Blauw Klaverkaas, een zachte blauwaderkaas.

De blauwaderkaas is een am…

Op kaasboerderij ‘De Houdycker’ wonen en werken Matthijs en Maaike. Samen met vader Leendert de Wit dragen ze in het Groene Hart van Holland zorg voor 100 roodbonte koeien. Matthijs en Maaike zijn alweer de derde generatie De Wit die sinds 1957 de boerderij beheren. De koeien zijn een kruising van MRIJ met Red Holstein, en dit levert prima melkbestanddelen voor de bereiding van de blauwaderkaas.

Koeien horen in de wei, dat is het motto, en daarvoor is 40 ha frisgroen polderweiland beschikbaar. De vrije en ruime beweiding komt duidelijk tot uiting in dit bijzonder heerlijk smakende en verfijnde kaasproduct. De melk van de eigen koeien wordt een aantal dagen per week verwerkt tot Blauw Klaverkaas, een zachte blauwaderkaas.

De blauwaderkaas is een ambachtelijk bereide Hollandse kaas met Franse invloed. Met zijn zachte, milde en intense smaak is het een specialiteit voor de kaasliefhebber. Tip: Het kaasje is het lekkerst wanneer het een uur op kamertemperatuur heeft gelegen.

Locatie