Reypenaer Kaaspakhuis
Maak kennis met het Reypenaer Proeflokaal gelegen in het historische kaaspakhuis in Woerden. De Reypenaer kaas rijpt in dit kaaspakhuis uit 1906, waar door het unieke microklimaat en natuurlijke schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid de karakteristieke smaak ontstaat. Reypenaer is verkrijgbaar in drie verschillende leeftijden:
- de Reypenaer 1-jaar, een volle complexe en geconcentreerde smaak die toch zacht is, driemaal Supreme Champion in Nantwich;
- de Reypenaer V.S.O.P. wordt 2 jaar gerijpt en heeft enorm veel smaak, is donkerder van kleur met verrassende mineraalkristallen, gebruikt voor veel toepassingen in de gastronomie;
- de Reypenaer X.O. Reserve is het summum van de Reypenaer kazen, wordt van alleen zomermelk gemaakt en is beperkt verkrijgbaar.
Kies voor een kaasproeverij, sa…
Maak kennis met het Reypenaer Proeflokaal gelegen in het historische kaaspakhuis in Woerden. De Reypenaer kaas rijpt in dit kaaspakhuis uit 1906, waar door het unieke microklimaat en natuurlijke schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid de karakteristieke smaak ontstaat. Reypenaer is verkrijgbaar in drie verschillende leeftijden:
- de Reypenaer 1-jaar, een volle complexe en geconcentreerde smaak die toch zacht is, driemaal Supreme Champion in Nantwich;
- de Reypenaer V.S.O.P. wordt 2 jaar gerijpt en heeft enorm veel smaak, is donkerder van kleur met verrassende mineraalkristallen, gebruikt voor veel toepassingen in de gastronomie;
- de Reypenaer X.O. Reserve is het summum van de Reypenaer kazen, wordt van alleen zomermelk gemaakt en is beperkt verkrijgbaar.
Kies voor een kaasproeverij, samen met een rondleiding. Tijdens de rondleiding krijg je alles van het oude pakhuis te zien. Ervaar hoe het oude vak van kaasmeester wordt uitgeoefend. Van het poetsen en keren van de kazen, het luiken openen en sluiten, tot het beoordelen van de kaas. Krijg informatie over de invloed van het weer, het microklimaat in het oude pakhuis, de invloed van de Oude Rijn en nog veel meer. Let op, dit is alleen mogelijk voor groepen van minimaal 10 personen